CLH

CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.

2019. március 26. kedd, Emánuel

MAGUNKRÓL


Cégfilozófiánk
A CLH Kft. üzleti célja, hogy eredményes működéssel a piacon rangos szerepet töltsön be. A rendelkezésre álló világszínvonalú hűtő és klímaberendezésekkel, kivitelezési és telepítési technológiákkal, a magasan képzett mérnökök, technikusok és szakmunkások elkötelezett együttműködésével, valamint a minőség folyamatos fejlesztésével hibátlan beruházásokat hozzon létre.

Tevékenységünk
A CLH Kft. üzleti tevékenysége a hűtés- és klímatechnikai szakma minden területére kiterjed, a komplex légtechnikai rendszerek tervezésétől kezdve, a klímaberendezések szállításáig, telepítéséig, karbantartásáig, valamint saját fejlesztésű épületfelügyeleti rendszereink telepítéséig.

..

A hűtés-, klíma- és légtechnikai rendszerek tökéletes működése kizárólag a különböző szakágak munkájának szigorú összhangjával biztosítható.

Minőségbiztosítás
Társaságunk a mindig változó, számunkra sokszor kedvezőtlen piaci feltételek mellett is képes kiváló eredményeket elérni, melyeket a folyamatos fejlesztések és munkánk minőségének állandó javítása tesz lehetővé.
E cél szellemében a CLH Kft. 1998-tól kezdődően ISO 9001, majd ezt megújítva 2003-tól az ISO 9001:2008 szabványnak megfelelő, tanúsított minőségbiztosítási rendszert működtet.
Az SGS Hungária Kft. tanúsítása az alábbi tevékenységekre terjed ki:
- Hűtő-, szellőző,- és klímaberendezések forgalmazása, telepítése, üzembe helyezése.
- Szervíz és vevőszolgálat.
- Automatikus szabályozó rendszerek, elektromos kapcsoló szekrények és hűtőagregátok tervezése, gyártása.
- Épületgépészeti tervezés.

Integrált vállalat-irányítás
Informatikai fejlesztéseink eredményeképpen 2001 évtől bevezetésre került az ORACLE  Applications 11i  e-start rendszer Közép-Európában elsőként.
A korszerű, integrált vállalat-irányítási és ügyviteli rendszer indítását Társaságunknál átfogó számítástechnikai hálózat-fejlesztés előzte meg.
Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk nyomán átalakuló magyar piac változásai ismét újabb kihívások elé állítják a gazdaság minden egyes szereplőjét, így Társaságunkat is.
Csak közös erőfeszítéseink fokozásával, hatékonyságunk növelésével válhatunk képessé arra, hogy megfeleljünk az új kihívásoknak.

Támogatások
Elért eredményeink lehetővé és szinte kötelezővé teszik számunkra, hogy támogatást nyújtsunk a rászorulók részére.
Ennek példájaként említhetjük a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének felhívására nyújtott azonnali anyagi és szakmai segítségünket, amelynek eredményeként létrejött Internet Kávézó szellőzési munkáinak kivitelezésével megteremtettük csökkent látóképességű és nem látó embertársaink számára is a világban való jobb tájékozódás lehetőségét.

.

Támogatásunkkal hozzájárultunk még az életveszélyes állapotú csecsemők és gyermekek  szállítását, minőségi orvosi ellátását szolgáló, speciálisan felszerelt gyermek-mentőautó átadásához, árvízkárosultak és Erdélyben élő magyar gyermekek életkörülményeinek javításához.A CLH Kft. TÖRTÉNETE


Társaságunk alapításának dátuma: 1989. július 1.

Miért CLH ?
A több évtizedes éves múltra visszatekintő Csőszerelőipari Vállalat Klíma Vevőszolgálatának és Klíma Mérnöki Irodájának egyesülésével hoztuk létre az akkor még "Csőszer-Léghűtés Légtechnikai Tervező, Gyártó és Szolgáltató Kft." névre hallgató Társaságot, azaz rövidítve a CLH Kft.-t.
Társaságunk megalapításakor az állami tulajdon 95% volt, csupán a maradék 5%-ot birtokolták az alkalmazottak.
A CLH Kft. tevékenysége ebben az időben főként a tervezésre és a karbantartásra korlátozódott, de a magyar gazdaság rohamos átalakulása, a megváltozott piaci környezet szükségessé tette a cég tevékenységének bővítését.
1990-ben a külkereskedelmi jog megszerzésével és a különböző gyártókkal történő kapcsolat-felvétellel megkezdtük kereskedelmi tevékenységünket is.
Ezt követte a vállalkozási üzletág elindítása, valamint saját fejlesztésű hűtőagregátok és elektromos vezérlőszekrények gyártásának megszervezése.
1991: kizárólagos képviseleti jogot szereztünk a francia CIAT és Airwell  gyáraknál.
1992: sor került a társasági vagyon 30 százalékának privatizálására.
1993: a BELIMO zsalumozgató motorok és a CRISTOPIA hidegenergia tároló rendszer képviseleti és forgalmazási jogát szereztük meg.
1994: a CLH Kft. teljes vagyonának privatizálása után módosítottuk a Társaság  elnevezését CLH Hűtés-és Klímatechnikai kft.-re (1994. 08. 01.)
1995: megvásároltuk Gergely u-i telephelyünket.
1996: megtettük az első lépéseket az ISO minősítés megszerzéséhez.
1998.03.11-i sikeres audit eredményeképpen a CLH Kft-nél működő minőségbiztosítási rendszer megkapta a az MSZ EN ISO 9001 szerinti tanúsítást.
2000: Újabb informatikai és számítástechnikai fejlesztéseink eredményeképpen megkezdődött az ORACLE integrált vállalatirányítási és ügyviteli rendszer bevezetése, melynek költségeihez - sikeres pályázatunk eredményeképpen - a Gazdasági Minisztérium jelentős összegű, vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.
2002. januárjától a CLH kft-nél - Közép-Európában elsőként - bevezettük az ORACLE Applications 11i  e-start integrált vállaltirányítási rendszert.
2003.06.30: Megújítottuk minőségirányítási rendszerünket, így az SGS Hungária Kft. tanúsítása szerint az ISO 9001:2008 szabványnak megfelelően végezzük munkánkat.

..

2004: Megünnepelhettük Társaságunk alapításának 15. évfordulóját.
2005: A CIAT és Airwell márkák mellett társaságunk a Haier klímaberendezések teljes termékkínálatának egyik magyarországi forgalmazójává vált.
2009: Ebben az évben ünnepeljük Társaságunk alapításának 20 éves évfordulóját!
Szívesen és büszkén tekintünk vissza az elmúlt 2 évtized küzdelmeire és sikereire, melynek eredményeként ma egy jól szervezett, 200 fős, stabil középvállalatot működtetünk. Azonban ezt az évet sem kerülték el a nehézségek. A világpiaci válsággal különösen sújtott építőipari ágazatban sokkal nagyobb erőfeszítések szükségesek kisebb eredmények eléréséhez is. Ezen körülmények figyelembevételével sikerként könyvelhettük el árbevételünk szinten tartását.
Szeptember 18-án méltón megünnepeltük 20 éves évfordulónkat a gyönyörű fekvésű domonyvölgyi Lázárparkban.