CLH

CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.

2019. március 26. kedd, Emánuel
Richter Gedeon Rt. (2001)

A Richter Gedeon (röviden RG Rt.) budapesti és dorogi telephelyein a 90-es évek elején nagy léptékű, folyamatos és rendszeres beruházási program kezdődött, mely napjainkban is folyik. A legkorszerűbb kutatási-fejlesztési eredményekre épülő új gyártási technológiák számára üzemcsarnokok, üzemi mérőlaboratóriumok, raktárak épülnek, a Chemitechnik Pharma Kft. technológiai és épületgépészeti szaktervező iroda dokumentációi alapján.

E létesítményeket kiszolgáló rendszerek megvalósítására kiírt versenypályázatok közül a CLH Kft. több megbízást elnyert. A gépeket és rendszereket a megrendelő és a szaktervező által a technológia igényei alapjén szigorúan megszabott minőségi jellemzőknek megfelelő kivitelben szállítottuk.

A gyógyszergyártó ipari technológiát kiszolgáló légtechnika sajátosságai a nagy tisztasági, csíramentességi igény, pontosan szabályozott légállapotok, szűk határok között szabályozott belső nyomások, valamint a különleges kezelést igénylő anyagok, közegek előfordulása. A Climaciat GI, majd az új Climaciat Concept légkezelő berendezéseket ennek megfelelően több fokozatú szűréssel, közte a  nagy hatásfokú HEPA szűrőkkel, speciális felületvédelmekkel (rozsdamentes INOX acél lemez borítással és alkatrészekkel) szállítottuk. A külső környezet védelmében a gyártás során a felszabaduló ártalmas anyagokat az elszívó rendszerekbe épített HEPA szűrők választják le.

A technológia és az épületgépészet hűtési igényét CIATCOOLER és POWERCIAT folyadékhűtők látják el. Az irodaépületekben, kutató-fejlesztő laboratóriumokban egyedi légtechnikai rendszerek és CIAT fan-coil rendszerek létesültek.

A robbanásvédett környezetben működő, vagy ilyen közegeket keringtető légkezelő központok minden elemét minősített robbanásvédett (Eex) kivitelben szállítottuk: Climaciat motorok, ventilátorok, ékszíjhajtások, Schischek szelepmotorok és zsalumozgató hajtóművek, DATCON kapcsoló- és vezérlő elemek. A rendszereket CLH tervezésű és gyártmányú elektromos kapcsolószekérnyek  egészítik ki.

A Richter Gedeon Rt. dorogi telephelyén a gépészeti berendezéseket CLH-Diginet épületinformációs rendszer felügyeli, a budapesti telephelyen Siemens épületinformációs rendszerhez kapcsolódtunk.

A Richter Gedeon Rt. területén a CLH Kft. által létesített hűtés- és klímatechnikai rendszerek:

- Injekcióüzem
- Farmakológia
- Finaszterid Hidrogénező Üzem (Dorog)
- NOR II. Üzem
- Növény Üzem
- Hormon Csomagoló Üzem
- Szteroid Kiszolgáló Üzem
- THF Regeneráló Üzem
- Szintetikus Üzem (Dorog)
- Minőségbiztosítási Épület
- MBO Nagylabor