CLH

CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.

2019. március 26. kedd, Emánuel
Auchan, Budaörs (a Hypermarket) (2001)

Az Auchan Magyarország Kft. 1998-ban Budaőrsön építette első bevásárló központját, Budaörsön. Ennek épületgépészeti rendszereit a CET Rt. tervezte. Az épületgépészeti  rendszerek megvalósítására a Csőszer Rt. kapott megbízást, a roof-top berendezések szállítására kiírt pályázatot a CLH Kft. nyerte el.

A nagy egyterű, könnyűszerkezetes csarnok tetejére Ciatunit GE monoblokk roof-top klímaegységek kerültek, melyeket a Társaságunk, a CLH Kft. szállított és helyezett üzembe. Ezek egész éven át biztosítják az eladóterületek megfelelő légállapotát. A ház gépészeti berendezéseit CLH-Diginet épület-információs rendszer felügyeli.

2002-ben az épületet jelentősen bővítették, az Arcadom Rt. fővállalkozásában. Az új eladóterület klímatizálására a Ciatunit GE sorozat utódját, a megújított szerkezetű CIAT SPACE ZV roof-top berendezéseket szállítottuk.


A roof-top berendezések szabályozott friss levegő bekeverési aránnyak, szabad hűtési funkcióval működnek. A gépek állítható lejtésű alapkeretei az acélszerkezetű, ki lejtésű tető teherhordó gerendáira vannak ültetve, a befúvás nagy indukciójú PANOL befúvófejeken át történik. Minden roof-top berendezés saját önálló MRS-2.2 mikroprocesszoros szabályozó-vezérlő egységgel üzemel, amely RS-485 csatolón és soros vonalon (buszon) át kommunikál a ház központi épület-információs és felügyeleti rendszerével.

Az irodákban CIAT MAJOR fan-coil készülékek működnek.