CLH

CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.

2019. március 26. kedd, Emánuel
Auchan, Aquincum (2004)

Az Auchan Magyarország Kft. 2003-2004-ben új áruházat épített Észak-Budán, a Szentendrei úton, Aquincum mellett. A CET Rt. által tervezett épületgépészeti rendszer keretén belül a légtechnikai kivitelezésre kiírt pályázatot a Fairtech Kft. nyerte el.

.

Az összefüggő légterű eladótér hűtött szellőzését monoblokk roof-top berendezések látják el, A könnyűszerkezetes csarnok tetejére a 2003-ban megjelent új CIAT SPACE Roof-Top sorozat RPC 450...630 nagyságai kerültek, melyeket a Társaságunk, a CLH Kft. szállított és helyezett üzembe, ezek éven át biztosítják az eladóterületek szabályozott légállapotát.


A roof-top berendezések szabályozott friss levegő bekeverési aránnyal, szabad hűtési funkcióval működnek, kiegészítő melegvizes fűtéssel. A gépek állítható lejtésű alapkeretei az acélszerkezetű, ki lejtésű tető teherhordó gerendáira vannak ültetve, a befúvás nagy indukciójú befúvófejeken át történik. Minden roof-top berendezés saját önálló MRS-2.2 mikroprocesszoros szabályozó-vezérlő egységgel üzemel, amely RS-485 csatolón és soros vonalon (buszon) át kommunikál a ház központi épület-információs és felügyeleti rendszerével.

Az irodákban CIAT MAJOR fan-coil készülékek működnek. Ezek hűtöttvíz-igényét egy POWERCIAT LX-1500 kültéri csavarkompresszoros folyadékhűtő berendezés látja el, hangcsillapított kompresszorokkal. Télen, szabad hűtésre egy CIAT EUROPA2 szárazhűtő üzemel. Az irodák és raktárak frisslevegő elkészítését és szellőzését a 2003-ban megjelent új légkezelők, a Climaciat Concept AIRTOP berendezések biztosítják.