CLH

CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.

2019. március 26. kedd, Emánuel
FCI Connectors, Tatabánya (2001)

Tatabányán, a 2000-ben kialakított új ipari parkban több külföldi ipari beruházó cég épített új telephelyet, gyártó csaronokot, raktárépületet. A FCI Connectors cég egy új acélszerkezetű gyártó csarnokot éptíttetett, amelyben kapcsolókat, csatlkozókat és egyéb alkatrészeket gyártanak, az elektromos készülékgyártó és szerelőipar számára. A csarnok épületgépészeti rendszerei a Lindab és Baustar Kft. fővállalkozásában készültek, a budapesti VIZATERV Kft. tervei alapján. A lég- és klímatechnikai gépeket a CLH Kft. szállította és helyezte üzembe.

.

A gyártósorok technológiai hűtött vízigényét és a belső légtechnika hűtési igényét CIATCOOLER  LC-2400 (félhermetikus dugattyús) és AQUACIAT LD-450.D (hermetikus SCROLL kompresszoros) kültéri léghűtésű folyadékhűtő berendezések adják. Később egy önálló rendszer számára egy CIATCOOLER LN csavarkompresszoros kiegészítő folyadékhűtő is ide került. A csővezetékrendszer elosztóit, és a szivattyús-pufferes hidraulikai modulokat szintén a tetőn helyezték el.
.

A csarnok, a műhelyek és irodák frisslevegő-igényét kültéri Climaciat GI légkezelő berendezések végzik, földgáz-fűtésű GGS hőcserélős modullal, RIELLO gázégőkkel, lemezes hőhasznosítóval. A gépeket működtető elektromos kapcsolószekrényeket és a CLH-Diginet épületinformációs központot és felügyeleti rendszert az ELCON Kft. szállította és telepítette. A légtechnikai rendszerek elektromos szekrényei a kültéri légkezelőkkel egy egységben, a tetőn helyezkednek el. Igazi élmény volt januárban, -18°C mellett, a szabadban szerelni az elektronikai kábeleket.

.

A belső levegő keringtetését, fűtését és hűtését CIAT Héliotherme 2000-1R termoventilátorok végzik, az egyenletes hőmérséklet-eloszlást TRANSCIAT TPL mennyezeti keverőventillátorok biztosítják. Az irodákban CIAT MAJOR és CIAT UTA klímakonvektorokat telepítettek. Az általános levegő-elszívást és a biztonsági füstelszívást CIAT VEGA tetőventilátorok biztosítják.