CLH

CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.

2019. március 26. kedd, Emánuel
Magyar Nemzeti Múzeum (2004)
Megtiszteletetést jelentett számunkra, hogy hozzájárulhattunk a gyönyörű műemlék épület felújításában, kincseinek megőrzésében.

A közel két évszázados Magyar Nemzeti Múzeum jelkép.
Magyarország történetét és gazdag tárgyi emlékeit rejtő épület a nemzeti összefogás és a  magyar szabadság szimbóluma 1848 óta.
Épülete hazánk klasszicista építészeti örökségének egyik kiemelkedő alkotása, mely Polláck Mihály tervei alapján épült, mennyezetét és falait neves művészek, Lotz Károly és Than Mór freskói díszítik. 
A Magyar Nemzeti Múzeum területén több évtizede szolgálják berendezéseink a műkincsek védelmét, biztosítják a látogatók és dolgozók jó közérzetét.
A múzeum felújítási munkái több ütemben készültek el, részben ma is folynak, Társaságunk  részvételével.
Kihívást jelentett számunkra a gyönyörű műemlék épület klímaberendezéseinek telepítése, üzembe helyezése.
A feladat nehézsége abból adódott, hogy egy műemlék épületben nem könnyű elrejteni és észrevétlenül, csendben üzemeltetni a berendezéseket.
A kiállítótermek és műhelyek optimális hőmérsékletét és páratartalmát a CIAT által szállított légkezelő berendezések, osztott rendszerű hűtőgépek biztosítják megfelelő szabályozással ellátva.
A kisméretű folyadékhűtőket a pincébe telepítettük, a léghűtéses kondenzátorokat pedig az épület angol aknájában rejtettük el. A megoldás nagy előnye, hogy a csendes üzemű ventilátorok által keltett kevés zaj sem szűrődik be a múzeumba.
A légkezelő berendezések szintén a pincében kaptak helyet, a fan-coilok pedig szépen elfértek az ablakfülkékben.
Megtiszteltetés számunkra, hogy hozzájárulhattunk a magyar nemzet emlékeinek, kincseinek megőrzéséhez.