CLH

CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.

2019. március 26. kedd, Emánuel
 HYGROMATIK
 www.hygromatik.de
Gyártó termékei
vissza

A cég története:


A HygroMatik céget 1970-ben Mr. Rolf Meier (a diplomás mérnök) és az ipari vállalkozó Mr. Ulrich Hoeler alapította. Az első termék a mennyezetre szerelt centrifugális porlasztó volt.


Három évvel később a cég megkezdte a gyártani az elektródás gőzpárásítót, ami teljesen innovatív és környezetbarát koncepció volt. Az eldobható gőzhengereket újrafelhasználhatóra cserélte, azaz tisztítható hengereket épített, melyeket a könnyű hozzáférés is jellemezte. A felhasználóknak már nem kellett új gőzhengert vásárolni, csak az elektródákat kellett cserélni. . Ez az újítás évvekkel megelőzte a korát.

Szintén forradalmi újítás volt az ipari kivitelű leeresztő szivattyú, amely működés közben távolítja el a salakot és vízkövet. A HygroMatik leeresztő szivattyú jelentősen megnövelte  az elektróda betétek élettartamát ezzel lecsökentette a karbantartások gyakoriságát.

A költségkímélő és környezettudatos megoldások valamint a magas szinvonalú szolgáltatások tették sikeressé a fiatal vállalatot.

1974-ben a Hygromatik cég áttelepült Norderstedtbe.  Ugyanebben az évben, a DBV gőz légpárásítóknál ioncserélt víz került bevezetésre. Mely fűtőszálakat használ a gőz termelésére, desztilált vizzel vagy ozmozis eljárással kezelt vizzel működik. .

Előnye: az ioncserélt víz használatának, hogy az nem tartalmaz ásványi anyagokat, így a működés alatt nem képződik vízkő és salakanyag. Így növelve az elektródák élettartmát, amely gyakorlatilag teljesen karbantartásmentessé tette a párásító berendezést.

 Hygromatik cég sikere europaszerte elismert lett, 1971-ben kizárólagos forgalmazók képviselték a céget Franciaországban Japánban, Spanyolországban és más európai országokban is. A HygroMatik cég széles körű termékválasztékot kínál több mint 35 országban világszerte. Az elkövetkező években, a termékeket folyamatosan továbbfejlesztették.

1987-ben, a HygroMatik felkeltette az érdeklődését az angol SpiraxSarco cégcsoportnak. A sikeres csoport világszerte a gőz és légnedvesítőkre szakosodott.  1988-ban a HygroMatik az egyik részlege lett a SpiraxSarco csoportnak


A fejlődés az új generációs egységeket és a termékválaszték bővítését eredményezte.

 1995-ben HygroMatik megkapta az EN ISO 9001 minőségi tanúsítványt.

 1999-ben a gyár áthelyezte székhelyét Henstedt Ulzburg-ba .

  2002-ben a HygroMatik cég, mint ügyfél-és folyamatorientált vállalat megkapta DIN EN ISO 9001:2000 minőségi tanúsítványt.
Gyártó termékei
vissza